"Μουσικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο"- Παρουσίαση Μουσικών

Alexandra Gravas:, Mezzosoprano

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας έχει εμφανισθεί σε Γερμανία, Mεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Μαλαισία, Η.Π.Α., Καναδά, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό και Κινα σε μεγάλα θέατρα και κορυφαίες παραστάσεις.

Η διακριτική χροιά της φωνής της έχει εντυπωσιάσει βαθειά το κοινό, μουσικολόγους και μουσικοκριτικούς, οι οποίοι έχουν εκφραστεί με ενθουσιασμό για τις ερμηνείες της.

Με την Ελλάδα πάντα στήν καρδιά της, στίς συναυλίες της ανα τον κόσμο, αφιερώνει πάντα ένα κομμάτι των προγραμμάτων της στην Ελληνική μουσική δημιουργία. Εμφανίσθηκε επίσης πλάι στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεωδοράκη, σε συμφωνικές συναυλίες του, στήν Γερμανία καί την Αγγλία. Αποκορύφωμα τις συνεργασίας τους είναι η ηχογράφιση του συμφωνικού τραγουδιού RAVEN σε ποίηση Γεώργoυ Σεφέρη που κυκλοφορεί και σε CD

Τον Απρίλη του 2012 θριάμβευσε με το Tournee της στην ΗΠΑ και την Ευρώπη με τίτλο „C.P. CAVAFY“ in Music.

Το 2013/2014 ταξίδεψε την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη με το πρόγραμμα της "Greece in Poetry and Music".Εντυπωσίασε το κοινό της όπως τον πρωθυπουργό του Βελγίου στο Royal Theatre de Namur και τον Placido Domingo στο Palais des BOZAR.

Το καινούριο της πρόγραμμα "Greek Inspirations" θα την ταξιδέψει to 2016/2017 στο Βέλγιο, Γερμανία, Λιβανο, USA και ΚΙΝΑ.

 

Ο Πέτρος Μπούρας σπούδασε πιάνο στην Αθήνα (Δίπλωμα πιάνου με Βραβείο από τους Μουσικούς Ορίζοντες) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα από σπουδαίους πιανίστες της εποχής μας.

Έχει εργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως σολίστ, σειρά ατομικών ρεσιτάλ σε χώρους όπως ΚΙΝΑ, το Palais de Beaux Arts των Βρυξελλών (μετά από πρόσκληση της Ε.Ε.) και την «Φιλαρμονική της Λιέγης», καθώς και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου. Στα πλαίσια της ενασχόλησής του με την Κινηματογραφική Μουσική έχει συνεργαστεί με μουσικούς, όπως ο μαέστρος Dirk Brosse και ο μεγάλος συνθέτης Shigeru Umebayashi, ενώ έχει συνθέσει κομμάτια για ταινίες στο εξωτερικό. Έχει συμπράξει με τους μεγαλύτερους Έλληνες σολίστ, καθώς και με διεθνή ονόματα, όπως η φλαουτίστρια Jessica Quiñones, με την οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων στην Αγγλία. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις σε χώρους όπως το Κάρολος Κουν, καθώς και σε δισκογραφικές δουλείες άλλων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους.

Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για παραστάσεις χορού και θεάτρου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης.

 

Η Δανάη Βρίτσιου σπούδασε πιάνο στη Γερμανία, αρχικά στη μουσική ακαδημία του Μονάχου

( Hochschule für Musik und Theater München) με καθηγήτρια την Prof. Yasuko Matsuda, από όπου αποφοίτησε το 2013 και στη συνέχεια για μεταπτυχιακές σπουδές στην μουσική ακαδημία της Νυρεμβέργης (Hochschule für Musik Nürnberg) στο σολιστικό τμήμα πιάνου της τάξης του Prof. Bernhard Endres. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην Ελλάδα, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τη  Μάρτζυ Σαμαράκη και στη συνέχεια πήρε δίπλωμα πιάνου με καθηγητή τον Σταύρο Κόλλια και πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης στην τάξη του συνθέτη Γιάννη Αναστασσόπουλου στο ωδείο Ορφείο Αθηνών. Παράλληλα, έκανε μαθήματα τραγουδιού με τη Δ. Καραμπεροπούλου στο Εθνικό ωδείο.

Είναι υπότροφος της ένωσης Richard Wagner στη Γερμανία. Έχει δώσει ρεσιτάλ ατομικά και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Γαλλία. Έχει συμπράξει με την Αθηναική Συμφωνιέττα και με την Αθηναική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ( ΑΣΟΝ), παίζοντας πιάνο και τσέμπαλο και έχει υπάρξει μέλος της χορωδίας του Ludwig Maximilians Universität (LMU)  στο Μόναχο. Ενεργό μέλος σε διεθνή και ελληνικά σεμινάρια μουσικής , έχει λάβει μαθήματα από τη M. Höhenrieder, M. Ito, D. Mommertz, J. Polyzoides, Δ. Ευνουχίδου, Κ. Πολυζωίδη, Ig. Petrin, M. Wladkowski, Αγ. Λειμονή, L. Boyadjieva, Cl. Constantini κ.α.

Η Μαργαρίτα Ναστούλη γεννήθηκε το 1988 από γονείς μουσικούς. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε πιάνο, στα έξι ακολούθησε το βιολί. Από το 1998 μέχρι το 2004 ήταν μέλος της Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε. Ρ. Τ. με την οποία εμφανίστηκε ως μέλος και ως σολίστ σε πολυάριθμες συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις τις Ελλάδος, όπως επίσης και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Συνέχισε τα μαθήματα στο βιολί με τον Γ. Τόκαρεβ.

Το 2005 πήρε δίπλωμα βιολιού στο Απολλώνιο ωδείο με άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο.

Το 2000 και το 2003 τιμήθηκε με πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό σε α' και β΄ κατηγορία αντίστοιχα.

Το 2007/2008 επελέγη ως ενεργό μέλος στην Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το διάστημα 2005-2008 υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Feminarte, και του συνόλου μουσικής δωματίου του ''Univercity  of Indianapolis Athens Campus''.

Έλαβε μέρος σε Master Classes των N. Fichtengolz, S. Kravchenko, K. Vardeli, A. Daskalakis, L. Issakadze, Z. Bron  και R. Oleg.

Έχει εμφανιστεί ώς σολίστ με την Feminarte και την ορχήστρα της Δ. Ε. Η.

όπως και σε  σόλο συναυλίες στον Παρνασσό, το Μουσείο Γουλανδρή, το Πνευματικό κέντρο Κηφισιάς κ.α.

Το έτος 2007/2008 με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση έκανε βελτίωση τεχνικής με τον Ζ. Βron στην Κολωνία.

Το κληροδότημα Β. Σκαντζουράκη χρηματοδότησε το χρονικό διάστημα 2008 με 2010 τις σπουδές της στο Ανώτατο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου, όπου συνεχίζει και σήμερα με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Τον Απρίλιο του 2011 εμφανίστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών  ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής και στη συνέχεια εμφανίστηκε τον Ιούνιο  με την Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2012  εμφανίστηκε με το Solisten-Ensemble του Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Τον Μάρτιο του τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο στον 2ο Αραφήνειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στο Βιολί.

Από το 2013 έως το 2016 συνέχισε τις σπουδές βιολιού στο Μόναχο για Master of Music, με υποτροφία Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ του Ιδρύματος Λασκαρίδη. 

Ο πιανίστας Βασίλης Σωκράτους γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1994. Eίναι κάτοχος των Licentiate και Associate Diploma in Piano Performance του Trinity College of London με διάκριση και του διπλώματος πιάνου από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με άριστα. Από το 2012 μελετάει στην τάξη του Ν. Ζαφρανά. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ, συναυλίες και κονσέρτα μουσικής δωματίου σε Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Σερβία και Κωνσταντινούπολη. Έχει ερμηνεύσει έργα σε πρώτες εκτελέσεις, εκ των οποίων κάποια έχουν αφιερωθεί σ’ αυτόν. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως: Katherina Polyzoides (Graz), Janna Polyzoides (Vienna), Xριστιάνα Αντωνίου (Λευκωσία), Filippo Gamba (Basel) Βαλέρια Χαριτίδου (Θεσσαλονίκη), Jacob Leuschner (Cologne). Σημαντικό ρόλο στη πορεία του Σωκράτους αποτελεί και η σύνθεση, στον κόσμο της οποίας εισήλθε με το ψηφιακό δίσκο «Το Πιάνο Κόπασε». Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία και Αγγλία καθώς επίσης έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.