Πρόγραμμα "Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά.

Πρόγραμμα παροχής δωρεάν ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών περίθαλψης από τη Νοσηλεία για τα Α.με.Α της Ανοιχτής Αγκαλιάς.

 

Την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, επέλεξαν για να ανακοινώσουν την έναρξη της συνεργασίας τους η «Νοσηλεία» - Ανεξάρτητη Κοινωφελής Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας (www.nosilia.org.gr) και «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» - Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α. (https://www.facebook.com/anixti.agkalia?fref=ts).

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η «Νοσηλεία» θα παρέχει δωρεάν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα Άτομα με Αναπηρία στο σπίτι της «Ανοιχτής Αγκαλιάς». Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ιατρο-νοσηλευτικές ανάγκες των Α.με.Α. (εξετάσεις, διαγνώσεις, ενέσεις, εμβόλια, συνταγογράφηση κ.τλ.) και θα είναι σε ισχύ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2018.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Α.με.Α και των οικογενειών τους, η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης και η συμβολή στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Κατηγορίες Α.με.Α που θα εξυπηρετηθούν:

  1. Σύνδρομο Down
  2. Εγκεφαλική παράλυση εκ γενετής
  3. Αυτισμός λειτουργικός έως καθόλου
  4. Νοητική υστέρηση οριακή έως βαριά
  5. Ηλικίες (18-45) με παγιωμένα προβλήματα υγείας (κινητικές, πολλαπλές αναπηρίες)

Η «Νοσηλεία» και «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» προσδοκούν μέσω της συνεργασίας αυτής να προσφέρουν διευκόλυνση της πρόσβασης των Α.με.Α. στην πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τα ίδια τα άτομα αλλά και τις οικογένειές τους.

 

Πληροφορίες

Τηλ.: 210 211 2395 / 210 269 1834

E-mail: [email protected] / [email protected]

 

H Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.