8ήμερη οδική ΕΚΔΡΟΜΗ στη ΣΙΚΕΛΙΑ- ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ ΣΑΛΕΝΤΟ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

8ήμερη οδική ΕΚΔΡΟΜΗ

στη  ΣΙΚΕΛΙΑ- ΚΑΤΩ  ΙΤΑΛΙΑ

ΣΑΛΕΝΤΟ  - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ  ΧΩΡΙΑ

Από 2 έως και 9/5/2015

 

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Σάββατο   2/5/15: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ - ΠΛΟΙΟ

2. Κυριακή  3/5/15: ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ–ΜΕΤΑΠΟΝΤΟ– ΣΥΒΑΡΙΣ - ΙΠΠΩΝΙΟ

3. Δευτέρα  4/5/15: ΜΕΣΣΗΝΗ -  ΚΕΦΑΛΟΥ - Π  Α  Λ  Ε  Ρ  Μ  Ο

4. Τρίτη  5/5/15: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΜΑΡΕ - ΝΑΞΟΣ

5. Τετάρτη 6/5/15: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ   -ΤΑΟΡΜΙΝΑ

6. Πέμπτη  7/5/15: ΡΗΓΙΟ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ

7. Παρασκευή  8/5/15: ΛΕΤΣΕ  - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ  - ΠΛΟΙΟ

8. Σάββατο  9/5/15: ΠΑΤΡΑ  - ΑΘΗΝΑ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   590,00 €/άτομο (*)

(Επιβάρυνση  για  επιλογή μονόκλινου στα ξενοδοχεία  +130,00  €)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1. Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν            

2. Εισιτήρια πλοίου Ελλάδα - Ιταλία – Ελλάδα                     

3. Επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*  σε δίκλινα δωμάτια.                                                                                     

4. Ημιδιατροφή όπως  αναγράφεται στο   πρόγραμμα.

5.  Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα.                  

6. Φόροι λιμένων, διόδια αυτοκινητοδρόμων.

7. Εισιτήρια FERRY BOAT στενών Μεσσήνης.

8. Φ.Π.Α, διόδια, Ασφάλεια ταξιδιού

9. Έμπειρος συνοδός με  ειδικές γνώσεις της  χώρας.

10.  Check point  εισόδων στις πόλεις.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:        

1. Εισιτήρια  εισόδων  σε μουσεία  και αρχαιολογικούς  χώρους

2. Δείπνα  μέσα στα  πλοία.         

3. Ατομικοί δημοτικοί φόροι 2 ή  3€/νύχτα.                                    

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
  2. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματεία του Συλλόγου, τις ώρες λειτουργίας του.
  3. Για να  είναι οριστική η δήλωση θα προκαταβάλλεται το ποσό των 100 €. Η εξόφληση θα γίνει  ένα μήνα πριν την έναρξη της εκδρομής ή όπως ορίσει το Πρακτορείο.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Γιώργος Ρούσσος  Τηλ. 6977856159  Email: giorous@yahoo.gr

(*) Η τιμή αυτή αναφέρεται σε επιλογή 4κλινης εσωτερικής καμπίνας στα πλοία. Για άλλες επιλογές συμβουλευτείτε το Πρόγραμμα ή  επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Σάββατο   2/5/15: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση  ώρα   12.00 σε χώρο που θα οριστεί   και  αναχώρηση  για  την  Πάτρα  με μία στάση καθ΄ οδόν  για καφέ  και ξεκούραση. Άφιξη,  επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 6 μ.μ.  Διανυκτέρευση εν πλω.  

2. Κυριακή  3/5/15:ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ–ΜΕΤΑΠΟΝΤΟ– ΣΥΒΑΡΙΣ - ΙΠΠΩΝΙΟ

Πρωινή άφιξη (09.30΄) στο Mπάρι και αναχώρηση για την κοιλάδα των τρούλων και το πανέμορφο Άλμπερομπέλλο. Απέραντοι ελαιώνες και δάση μας συντροφεύουν μέχρι να φθάσουμε σε ένα ιδιόρρυθμο χωριό. Ολόκληρος ο παλιός πυρήνας της μικρής πόλης, είναι τρουλόχτιστος. Καταστήματα κάθε είδους, καφέ για ξεκούραση, εργαστήρια τοπικών προϊόντων μινιατούρες τρούλων, χειροποίητα μικροτεχνήματα και γραφικά πλακόστρωτα, συνθέτουν την εικόνα του Άλμπερομπέλλο. Αναχώρηση για το  Μεταπόντιο, την πλούσια Αχαϊκή αποικία, όπου ο Πυθαγόρας έζησε τα ώριμα χρόνια της ζωής του. Επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό πάρκο με τον ναό της Λακινίας Ήρας και ακολουθώντας την γραφική παράκτια οδό, μπαίνουμε στην κοιλάδα της Σύβαρης,  της θρυλικής πόλης με την μεγαλύτερη χλιδή  στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στον  αρχαιολογικό χώρο. Δειπνούμε και διανυκτερεύουμε στο  Ιππώνιο, την γραφική αποικία των Λοκρών. (Πόλη  71.000 κατοίκων, κέντρο της ομώνυμης επαρχίας).

 Hotel   4**** superior.

3. Δευτέρα  4/5/15 : ΜΕΣΣΗΝΗ -  ΚΕΦΑΛΟΥ - Π  Α  Λ  Ε  Ρ  Μ  Ο

Προγευματίζουμε και  περνώντας τα στενά της Σκύλλας, ξεναγούμαστε στο ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης. Βλέπουμε το Νορμανδικό Νουόμο, την αναγεννησιακή Φοντάνα του  Ωρίωνα, το Φλαμανδικό κωδωνοστάσιο, τα αναγεννησιακά και μπαρόκ μέγαρα του κέντρου. Λίγος χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική Κεφαλού. Η πόλη ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Βλέπουμε τα βυζαντινά ψηφιδωτά στον ναό του Ρογήρου και  επισκεπτόμαστε τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα γραφικά πλακόστρωτα, να ξεκουραστούμε και να γευματίσουμε. Αναχώρηση για το Παλέρμο όπου κατά την είσοδό μας, κάνουμε μια πανοραμική γνωριμία  με την πρωτεύουσα της Σικελίας. Η πιάτσα Πραιτόρια και το Πραιτοριανό Μέγαρο, η Νορμανδική Μητρόπολη και οι τάφοι των Βασιλέων, η Μαρτοράνα και το Μονρεάλε με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.  Hotel   4****  στο ιστορικό  κέντρο.

Αξίζει ένας βραδινός  περίπατος  στο φωταγωγημένο κέντρο της πόλης.

4. Τρίτη  5/5/15 :  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΜΑΡΕ - ΝΑΞΟΣ

Προγευματίζουμε  και αναχωρούμε  για την ομορφότερη πόλη των θνητών κατά τον Πίνδαρο.

Η κοιλάδα των ναών του Ακράγαντα, οι ναοί της Ήρας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων, του Διός, το μνημείο του Θήρωνος, το ρωμαϊκό γυμνάσιο, ο Τελαμώνας, είναι κεντρικά θέματα της ξενάγησής μας. Ξεκουραζόμαστε και αναχωρούμε  για το μεγαλύτερο το ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα. Φθάνουμε μέχρι τα καταφύγια και τους πρώτους κρατήρες. Ακολουθεί χρόνος για να  εξερευνήσουμε την αγορά με τα τοπικά προϊόντα και τα υπέροχα Chalet. Αναχώρηση για την Ταορμίνα Μάρε όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε. Hotel  4****  superior. (Park  hotels – Antares 4****  or  similar).

5. Τετάρτη 6/5/15:  ΣΥΡΑΚΟΥΣΑΙ  -ΤΑΟΡΜΙΝΑ

Προγευματίζουμε και  αναχωρούμε για τις  Συρακούσες. Η ξενάγηση ξεκινά από τα ιστορικά λατομεία όπου βλέπουμε το αρχαίο θέατρο, τον κολοσσιαίο βωμό του Ιέρωνα και τις στοές των αιχμαλώτων με την θρυλική στοά του Διονυσίου {Σάτυρου}.Κατόπιν επισκεπτόμαστε το αρχαίο υδραγωγείο και τις χριστιανικές κατακόμβες. Συνεχίζοντας μεταφερόμαστε στην Ορτυγία, το νησάκι όπου ιδρύθηκαν οι Συρακούσες. Βλέπουμε την πύλη των Διονύσιων τειχών, το ναό του Απόλλωνος και τον μακροβιότερο λειτουργικό ναό  στον κόσμο, τον ναό της Αθηνάς. Στην πηγή της Αρέθουσας ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας. Χρόνος ελεύθερος. Αξίζει να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Ορτυγίας, να πάρουμε  αναμνηστικούς παπύρους και απολαύσουμε έναν καπουτσίνο με θέα το ιστορικό μεγάλο λιμάνι. Το απόγευμα  επισκεπτόμαστε την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα. Αξίζει να επισκεφθούμε το  αρχαίο θέατρο και ακολούθως να περιπλανηθούμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με τα αμέτρητα, κάθε λογής καταστήματα. Η ομορφιά της Ταορμίνας, τα φυσικά της μπαλκόνια πάνω από το Ιόνιο και  απόλαυση ενός καφέ lungo, θα μας ξεκουράσουν. Χρόνος για περίπατο και αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.   PARK HOTELS  4**** superior  Taormina Mare - Naxos

 6. Πέμπτη  7/5/15 :  ΡΗΓΙΟ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ

 Προγευματίζουμε και περνώντας τα θρυλικά στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης, επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδος στο Ρήγιο. Τα εκθέματά του μας δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ακμής των ελληνικών πόλεων της κάτω Ιταλίας από το 8ο έως τον 3ο π.Χ αιώνα. Βλέπουμε τους Διόσκουρους, τους πίνακες των Επιζεφυρίων Λοκρών, τους ξακουστούς πολεμιστές του Ριάτσε, πλήθος αγγείων και κτερισμάτων, εξαρτήσεις οπλισμού, χρηστικά εργαλεία και κοσμήματα. Αναχώρηση  για το Salento.. Η διαδρομή γίνεται με στάσεις για ξεκούραση, αγορά τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και φαγητό. Eπίσκεψη στην πόλη του Τάραντα, την σπουδαιότερη αποικία των Σπαρτιατών στη δύση. Βλέπουμε το Αραγωνικό κάστρο, την διώρυγα και την πρώτη μηχανική γέφυρα της Ευρώπης, την Τσιταντέλλα, το ναό του Διός και το μάρε πίκολο. Συνεχίζοντας καταλύουμε στο ξενοδοχείο μας στο Λέτσε. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση. .  (Αξίζει ένας βραδινός περίπατος  στο κέντρο της πόλης.) Hotel 4* κεντρικό .

7. Παρασκευή  8/5/15 :  ΛΕΤΣΕ  - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ  -ΠΛΟΙΟ

 Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε αντιπροσωπευτικά  ελληνόφωνα χωριά (Κοριλιάνο, Στερνατία) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ανθρώπους, να πληροφορηθούμε για την ιστορία και τις παραδόσεις τους. Στα ελληνόφωνα  χωριά θα έχουμε  συνάντηση  με ανθρώπους που μιλούν την Γκρίκο, την τοπική διάλεκτο  και ξεναγούμαστε  στο κάστρο και στα παλιά υπόγεια ελαιοτριβεία .Επιστροφή στο Λέτσε όπου κάνουμε ξενάγηση της πόλης. Στην πιάτσα Sant  Oronzo βλέπουμε το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και στην Santa  Croce  θα δούμε το αποκορύφωμα του Μπαρόκ Λετσέζε. Η πόλη του Λέτσε είναι γνωστή για το ιδιόρρυθμο μπαρόκ της και χαρακτηρίζεται ως η Φλωρεντία του Νότου. Χρόνος ελεύθερος, στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Αναχώρηση για το λιμάνι  απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

8. Σάββατο  9/5/15:  ΠΑΤΡΑ  - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα, αποβίβαση και επιστροφή στην Αθήνα.   Τέλος  της εκδρομής

 

ΤΙΜΕΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:     ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ,  ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  ΚΑΙ  ΚΑΜΠΙΝΑ:

1.  Τετράκλινη  εσωτερική     590,00  €                     2. Τετράκλινη  εξωτερική   610,00 €

3.  Τρίκλινη       εσωτερική    610,00  €                      4.  Τρίκλινη  εξωτερική       630,00 €

5.  Δίκλινη       εσωτερική      630,00  €                      6. Δίκλινη  εξωτερική          650,00 €                                  

 Επιβάρυνση  για κράτηση μονόκλινου στα ξενοδοχεία  + 130,00  €

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ:

1.- Επειδή το ενδιαφέρον φαίνεται μεγάλο, καλείστε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, καθότι οι θέσεις θα είναι συγκεκριμένες. Ταυτόχρονα πρέπει να δηλώσετε και την καμπίνα που επιθυμείτε. Σημειωτέον ότι οι 2/3κλινες καμπίνες που δίνει το πλοίο σε group είναι περιορισμένες.

2.- H δήλωση θα θεωρείται οριστική όταν καταβάλλεται προκαταβολή 100,00 €. Η εξόφληση θα γίνει  ένα μήνα πριν την έναρξη της εκδρομής, ή όπως μας ορίσει το συνεργαζόμενο Πρακτορείο. Για τον τρόπο  καταβολής των χρημάτων παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τη Γραμματεία μας.

3.- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματεία του Συλλόγου, τις ώρες 8 π.μ.-2 μ.μ.