5ήμερη αεροπορική εκδρομή στο νησί της Αφροδίτης!

5ήμερη αεροπορική εκδρομή στο νησί της Αφροδίτης!

 Κ Υ Π Ρ Ο Σ 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/4/2016:  ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ. ΑΓΓΕΛΟΚΤΙΣΤΗ, ΤΖΑΜΙ ΧΑΛΑ ΣΟΥΛΤΑΝ, ΑΓ.ΝΑΠΑ, ΠΡΩΤΑΡΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Κύπρο. Φθάνουμε  στη Λάρνακα και ξεκινάμε την γνωριμία μας με τον Βυζαντινό ναό της Αγγελόκτιστης στο χωριό Κίτι. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς  του παλαιοχριστιανικού κόσμου με θαυμάσιο ψηφιδωτό διάκοσμο, που σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση πήρε το προσωνύμιο αυτό καθώς τον έκτισαν στρατιές αγγέλων. Απέναντι από τον παλιό διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας, δίπλα από την Αλυκή, περιτριγυρισμένος από πεύκα, ευκαλύπτους, κυπαρίσσια και κυρίως φοινικιές, βρίσκεται και  οΤεκκές  Χαλά Σουλτάν. Επισκεπτόμαστε και αυτό το  αξιόλογο μνημείο. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε νοτιοανατολικά όπου  θα δούμε τον Πρωταρά και το Μεσαιωνικό μοναστήρι της Αγίας Νάπας καθώς και το Παραλίμνι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λευκωσία. Τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  15/4/2016:  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Κύπρου, τη Λευκωσία. Εισερχόμαστε, από την πόρτα της Πάφου, στην παλιά πόλη που θα μας γοητεύσει με τα αντιπροσωπευτικά της  κτίρια από 3 διαφορετικές εποχές, την Ενετική ,την Οθωμανική  και την χριστιανική περίοδο της ιστορίας της. Η περιήγησή μας αρχίζει με επισκέψεις στους Ιερούς ναούς Τρυπιώτη, Φανερωμένης και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, στην Αρχιεπισκοπή. Στον ίδιο χώρο επισκεπτόμαστε το Βυζαντινό/ Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Αγώνα 1955-59. Επισκεπτόμαστε την Πράσινη Γραμμή, που χωρίζει τη Λευκωσία σε ελληνικό και τουρκικό τομέα, τα Φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων που εκτελέστηκαν από τους Άγγλους κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα, τον Τύμβο Της Μακεδονίτισσας καθώς και  το μνημείο των πεσόντωνΕλλήνων και Κυπρίων από την τουρκική εισβολή. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στις  γραφικές γειτονιές του Αγίου Κασσιανού και της Χρυσαλινώτισσας με τους ομώνυμους ναούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για να γνωρίσουμε την πόλη κατά προσωπικό τρόπο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4/2016:  ΠΑΦΟΣ, ΚΟΥΡΙΟ, ΚΟΛΟΣΣΙ, ΠΕΤΡΑ ΡΩΜΙΟΥ, ΚΟΥΚΛΙΑ, ΙΕΡΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ,ΑΜΑΘΟΥΣ.

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη πόλη της Πάφου. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φθάνουμε λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λεμεσού, στο  κάστρο των Ναϊτών Ιπποτών στο Κολόσσι. Αρχικά κτισμένο  από τους Φράγκους το 1210,  είχε μεγάλη στρατηγική σημασία αφού έλεγχε την περιοχή που υπήρχαν φυτείες ζαχαροκάλαμου και παραγόταν ζάχαρη. Συνεχίζουμε και περνάμε από τις Αγγλικές βάσεις. Σταματούμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, η θέα της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου, που ήταν ένα από τα πιο πλούσια και δυνατά βασίλεια της Κύπρου και μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της. Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε τα Κούκλια, την Γεροσκήπου ( τους ιερούς κήπους της Αφροδίτης) και  τον λαμπρό Βυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής με τους πέντε τρούλους. Φθάνουμε στην Πάφο της οποίας το όνομα συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη, δεδομένου ότι ήταν το όνομα της μυθολογικής κόρης της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ.Λαζάρου, ένα από τα πιο σημαντικά Βυζαντινά μνημεία της Κύπρου, του 10ου αιώνα, που επιβίωσε κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εδώ μπορούμε να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου, το οποίο βρίσκεται στην κρύπτη της εκκλησίας. Επίσκεψη στον  αρχαιολογικό χώρο της Πάφου που  βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO από το1980. Θα επισκεφτούμε την έπαυλη του Διονύσου με τα μοναδικά σε ομορφιά ρωμαϊκά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμανάκι της Πάφου με το υπέροχο φρούριοτο Βυζαντινό κάστρο «Σαράντα Κολώνες» και τους τάφους των βασιλέων.  Χρόνος ελεύθερος για γεύμα.  Μια βόλτα στο λιμανάκι για γεύμα και καφέ θα μας ξεκουράσει. Κατά την επιστροφή μας επισκεπτόμαστε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντος, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4/2016: ΛΕΥΚΩΣΙΑ.   ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ). 

 Σημείωση:  Η ημέρα της Ημερίδας ενδέχεται  να αλλάξει και να γίνει το Σάββατο. Τότε την Κυριακή θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα του Σαββάτου.

ΔΕΥΤΕΡΑ  18/4/16: ΤΡΟΟΔΟΣ, Ι.Μ.ΚΥΚΚΟΥ, ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ, ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΓΗΣ -  ΑΘΗΝΑ.

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου, όπου τα γραφικά χωριουδάκια, οι Βυζαντινές εκκλησίες και τα γάργαρα νερά συνθέτουν ένα καταπληκτικό τοπίο. Διασχίζουμε  τηνοροσειρά του Τροόδους, την ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου, με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1951 μέτρα και έκτασή που  καλύπτει τα 2/3 του νησιού , πλούσιο σε  χλωρίδα  και με σημαντικό αριθμό ενδημικών φυτών. Περνάμε από γραφικά χωριά και σταματούμε στην περιοχή της Μαραθάσας, στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο μοναστήρι του νησιού! Το μοναστήρι του Κύκκου, ιδρύθηκε μεταξύ του 11ου αιώνα και της αρχής του 12ου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ).  και  είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, υπηρέτησε εδώ σαν δόκιμος μοναχός. Κατόπιν επιθυμίας του θάφτηκε στην κορυφή του Θρονιού, 3 χιλιόμετρα δυτικά του μοναστηριού και όχι μακριά από τη γενέτειρα του το χωριό Παναγιά. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του.  Στην περιοχή μπορούμε να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Θα επισκεφθούμε ακόμη τις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση τουΓεωργίου Σεφέρη. Το απόγευμα,  μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 500,00 ΕΥΡΩ 

Διαφορά Μονόκλινου Δωματίου:  100,00 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.      Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα. Συμπεριλαμβάνονται και οι Φόροι αεροδρομίου

2.     Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις με πρωινό σε 2κλινα δωμάτια  στο  HOTEL EUROPA.

3.      ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ  (4 Δείπνα στο ξενοδοχείο)

4.      Μεταφορές-περιηγήσεις 

5.      Ξεναγήσεις από έμπειρο, επίσημο ξεναγό.

6.      Έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας.

7.      ΑΠΟΣΚΕΥΗ 30 ΚΙΛΩΝ & ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΧΡΙ 28/12/2015 με προκαταβολή 50,00 ΕΥΡΩ.

Μετά την ημερομηνία αυτή ενδέχεται να αλλάξει η τιμή συμμετοχής από την Αεροπορική Εταιρεία.