ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

5ο Συμπόσιο για τη «ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Το Σάββατο 15/9/2018 πραγματοποιήθηκε στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας το 5ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Νοσηλεία στο σπίτι».

Για το Συμπόσιο αυτό συνεργάστηκαν ο «Σύλλογος ΝΟΣΗΛΕΙΑ» από την Αθήνα και η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας με το Ίδρυμα Υγείας «Ευαγγελισμός»  και το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» που λειτουργούν στο Αργυρόκαστρο. Ενεργή συμμετοχή με ομιλήτρια είχε και  ο Σύλλογος παροχής φροντίδας και κατ’οίκον Νοσηλείας Σύρου.

Οι εργασίες του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου «Πνοή Αγάπης» Αργυρόκαστρου και τέθηκαν υπό την αιγίδα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου.

Αναπτύχθηκαν  ιατρικά  και νοσηλευτικά θέματα από εθελοντές επιστήμονες υγείας, ενώ έγιναν αναφορές  σχετικές με τον εθελοντισμό  και το   Coaching σε θέματα υγείας. Σύντομα  όλα τα κείμενα των ομιλιών του Συμποσίου θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και θα είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τις εργασίες παρακολούθησαν πολλοί ελληνόφωνοι κάτοικοι της περιοχής, μαθητές από τη Νοσηλευτική Σχολής των Αγίων Σαράντα καθώς και οι φίλοι και εθελοντές του «Συλλόγου ΝΟΣΗΛΕΙΑ» που ακολούθησαν τους ομιλητές. Υπήρχε ταυτόχρονη προβολή των κειμένων στην αλβανική γλώσσα για την εξυπηρέτηση των  συμμετεχόντων, η οποία έγινε από τον εντεταλμένο εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου στο Αργυρόκαστρο κ. Ορφέα Μπέτση.

Στο τέλος των εργασιών του Συμποσίου ο «Σύλλογος ΝΟΣΗΛΕΙΑ», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Λυκείου που μας φιλοξένησε, προσέφερε  γεύμα στην ελληνική αντιπροσωπεία και στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής κατά το οποίο μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να  προγραμματίσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 16/9/2018, η ομάδα μας συνέχισε το πρόγραμμα της 6ήμερης εκδρομής της και επισκέφθηκε στα Τίρανα την  Ορθόδοξο Μητρόπολη  όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος μας δέχθηκε με αγάπη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου μας ενημέρωσε για το  πλούσιο έργο και την αποστολή της Εκκλησίας στην Αλβανία. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Δρ Γιάννης Κωνσταντινίδης  είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Μακαριότατο για το έργο που επί 17 χρόνια επιτελεί ο Σύλλογος και  για τα μελλοντικά μας σχέδια. Και οι δύο πλευρές υποσχεθήκαμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία σε διάφορα επίπεδα.

Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να πραγματοποιηθεί το 5οΔιεπιστημονικό Συμπόσιο στην Αλβανία ήταν σε σωστές βάσεις. Η Ορθόδοξη Ελληνική Κοινότητα της γειτονικής χώρας χρειάζεται  την παρουσία μας, χρειάζεται την πνευματική και υλική  συμπαράστασή  μας.

Η αρχή έγινε και το αποτέλεσμα μας δίνει κουράγιο και  δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όποιον  βρίσκεται σε ανάγκη ή ζητά την οποιαδήποτε βοήθειά μας.

Σε κάποιους  ανθρώπους η μικρή βοήθεια δίνει μεγάλες χαρές!

Γιώργος Α. Ρούσσος
Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου “Νοσηλεία”