ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

☑️ Ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι

Το πρόγραμμα προσφέρει ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη κατ’ οίκον φροντίδα σε ασθενείς με χρόνιες ή και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες μέσα από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, και συγχρόνως στοχεύει στην καλύτερη στήριξη των οικογενειών τους.

Προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής συνανθρώπων μας με την δωρεάν κάλυψη των αναγκών τους για σωματική, ψυχοκοινωνική και πνευματική ανακούφιση στο σπίτι, συνδυαστικά με τη θεραπευτική αγωγή τους και ανεξάρτητα από την καταγωγή, το θρήσκευμα, την ασφαλιστική, και κοινωνική και οικονομική κατάστασή τους.

Μέσω του προγράμματος θα παρέχονται:

  • Κατ’ οίκον φροντίδα

 –Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα (παρακολούθηση, καθετηριασμοί, ενεσοθεραπείες, φροντίδα ελκών κατάκλισης, αιμοληψίες, αναλγητικά φάρμακα, ενέσεις κ.ά ).

Ψυχολογική και κοινωνική φροντίδα σε ασθενείς και τα μέλη της οικογένειας που ασχολούνται με τη φροντίδα τους (συνεδρίες, ψυχομετρικές δοκιμές, νευροψυχολογικές αξιολογήσεις, παρεμβάσεις νοητικής ενδυνάμωσης, ενημέρωση/διεκδίκηση δικαιωμάτων)

Φυσικοθεραπευτική φροντίδα (αξιολόγηση, πρόγραμμα παρέμβασης, θεραπευτική άσκηση ή άλλοι χειρισμοί, εκπαίδευση ασθενούς για αυτοδιαχείριση)

-Πνευματική φροντίδα (εφόσον οι ασθενείς το ζητήσουν, παρέχεται η δυνατότητα για πνευματική στήριξη από ιερέα)

  • Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της Νοσηλείας

Η Ψηφιακή Κλινική παρέχεται συνδυαστικά με τις κατ’ οίκον υπηρεσίες σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή (personalized medicine) μέσω του προγράμματος e-Φροντίδα Υγείας.

  • Τηλεφωνική καθοδήγηση και Κοινωνική στήριξη

Συμβουλευτική, πληροφόρηση για τις υπάρχουσες κοινωνικές παροχές και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, μέριμνα για απόκτηση ειδών από την Κοινωνική αποθήκη της Νοσηλείας (ορθοπεδικά βοηθήματα, υγειονομικό υλικό, φάρμακα κ.ά).

 


Κύκλοι προγράμματος:

4ος κύκλος

2024: Με την υποστήριξη του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ,  του The Hellenic Initiativε Australia και του  φιλανθρωπικού οργανισμού Hospices of Hope

Τρόπος Ένταξης

3ος κύκλος

2023: Με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού Hospices of Hope  και του Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη

2ος κύκλος 

2022: Με την υποστήριξη του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

1ος κύκλος

1/7/2021 – 30/6/2022: Με την υποστήριξη του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ  και αφορμή την επιθυμία της οικογένειας του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου να αξιοποιηθούν οι δωρεές στη μνήμη του προς την ανακουφιστική φροντίδα σοβαρά ασθενών.