ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Εκδρομές για καλό σκοπό!

Πηγαίνουμε εκδρομές και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να έχουν δωρεάν φροντίδα υγείας στο σπίτι!

Το MEMNON TRAVEL στηρίζει το έργο της «Νοσηλείας» και προσφέρει μέρος των εσόδων των παρακάτω εκδρομών για το μήνα Νοέμβριο!

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, ο μεσοσπορίτης, ο βροχάρης, ο σκιγιάτης, ο Αρχαγγελίτης και ο κρασομηνάς!

Όπως και αν τον ονομάσουμε, είναι ο μήνας-ορόσημο στον κύκλο του χρόνου. Τα τελευταία οργώματα και η σπορά, η συγκομιδή της ελιάς, τα πανάρχαια «πολυσπόρια» και η Παναγία η Μεσοσπορίτισσα, η εορτή των Αρχαγγέλων και η αρχή των προετοιμασιών για τα Χριστούγεννα …μας φέρνουν πιο κοντά στην ορμητική έλευση του χειμώνα. Ας τον χαρούμε!

 

11/11-12/11/17 ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-

ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ


Μια περιήγηση στην ιερά «Άλτι», τόπο λατρείας του Δία , της ευγενούς άμιλλας και της «ιερής εκεχειρίας» και στον περίφημο ναό του Απόλλωνα στις Βάσσες, που στάθηκε προστάτης και θεράπων προς τους Φιγαλιείς και  γι’ αυτό έλαβε το προσωνύμιο Επικούριος. Παράλληλα θα απολαύσουμε το πανάρχαιο δρυοδάσος της Φολόης και θα δούμε το φως του ήλιου να κρυφοπαίζει μέσα από τα πυκνά φυλλώματα που αυτήν την εποχή μοιάζουν πυρωμένα από τα χρώματα του φθινοπώρου!

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 95€ (συμμετοχή 25 ατόμων). Διανυκτέρευση  στο ξενοδοχείο EUROPA, στην Ολυμπία.

 

19/11/17 ΣΟΥΣΑΚΙ, (ένα  ηφαίστειο κοντά στην Αθήνα), ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κοντά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας κρύβεται ένας μικρός θησαυρός που ελάχιστοι από τους κατοίκους της Αθήνας γνωρίζουν. Πρόκειται για ένα ηφαίστειο, το οποίο ανήκει στο ίδιο ηφαιστειακό τόξο με τα ηφαίστεια των

Μεθάνων, της Αίγινας, του Πόρου, της Νισύρου και της Σαντορίνης. Στην περιοχή του ηφαιστείου υπάρχουν δύο φαράγγια τα οποία περιβάλλονται από πλαγιές με πολύ εντυπωσιακά ηφαιστειακά πετρώματα και ρυάκια που τροφοδοτούνται από τοπικές πηγές διάσπαρτες κατά μήκος τους. Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε το  μικρό αλλά περιεκτικό αρχαιολογικό μουσείο των Μεγάρων, που στεγάζεται στο παλιό Δημαρχιακό Μέγαρο, κτίσμα του 19ου αι.  Γεύμα και ξεκούραση στους πάντοτε γραφικούς Αγίους Θεοδώρους. Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτήν την πλούσια εκδρομή που μόνον το Γραφείο μας προσφέρει!             

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20€

 

26/11/17 ΑΤΤΙΚΗ: ΟΧΥΡΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΥΛΗΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Το Γραφείο μας εγκαινιάζει τον  θεματικό κύκλο επισκέψεων στις οχυρώσεις της κλασσικής αρχαιότητας που ακόμα και σήμερα προκαλούν τον θαυμασμό με την  επιβλητική τους αρχιτεκτονική. Πρώτη μας γνωριμία το φρούριο της Φυλής που προστάτευε την Αθήνα από τον βορρά ελέγχοντας τα ορεινά περάσματα της Πάρνηθας. Παράλληλα θα επισκεφτούμε μία λιγότερο γνωστή αλλά πλούσια  αρχαιολογική συλλογή που θα ολοκληρώσει τις εντυπώσεις μας για την αρχαία ιστορία των Αχαρνών και για τους γειτονικούς αρχαίους δήμους, καθώς και για τα μνημεία και τα ιερά της περιοχής (“Τύμβος Σοφοκλή“, φρούριο Φυλής, σπήλαιο Πανός κα.). Και δεν θα λείψουν βέβαια οι (καθιερωμένες αλλά άγνωστες) εκπλήξεις μας! Ξεναγεί ο αρχαιολόγος-ξεναγός κ. Αλέξανδρος Γεωργίου.      

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 25€ (για συμμετοχή 25 ατόμων) 

 

ΜΕΜΝΩΝ TRAVEL

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 67  1ος ορ. – ΟΜΟΝΟΙΑ

( 210.3240036 & 3245604  –  Ê 210.3252757

info@memnontravel.gr – www.memnontravel.gr