ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους μας – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΡΑΚΗΣ 2019 ΑΦΙΣΑ

 

6ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ

Π Α Ν Ο Ρ Α Μ Α    Θ Ρ Α Κ Η Σ

(και Ημερήσιες εκδρομές σε ΘΑΣΟ και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ) 

1η ΗΜΕΡΑ 13/06/19 : ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ.

Συγκέντρωση στα Κάτω Πατήσια στις 07.30΄ π.μ. και αναχώρηση για την Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και  φαγητό.  Επίσκεψη στην Ιερά Πατρ/κή και Στ/πηγιακή Μονή της Εικοσιφοινίσσης   που είναι μια από τις σημαντικότερες  μονές  της Μακεδονίας.  Άφιξη στην Καβάλα και μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία της με την απαραίτητη επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού. Τακτοποίηση στο ΑIROTEL GALAXY 4* στο κέντρο της πόλης.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ 14/06/19 :  ΘΑΣΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για το λιμάνι της Κεραμωτής απ΄όπου θα σαλπάρουμε για το καταπράσινο νησί της Θάσου.  Φθάνουμε στο λιμάνι και κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με το αρχαιολογικό μουσείο.  Αναχωρούμε για το νότιο μέρος του νησιού και καθ΄οδόν θα γνωρίσουμε τα μικρά και γραφικά χωριά Μικρό και Μεγάλο Πρίνο.  Συνεχίζουμε για  τα Λιμενάρια. Επόμενη στάση μας το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που δεσπόζει στο χείλος ενός γκρεμού και χρονολογείται από το 1110 μ.Χ.. Προτελευταία στάση τα χωριά Ποταμιά και Παναγιά. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα γευματίσουμε στην περίφημη παραλία της Χρυσής Άμμου και θα επιστρέψουμε και πάλι στην  πόλη της Θάσου για την αναχώρησή μας για την Κεραμωτή Καβάλας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ 15/06/19 : ΚΑΒΑΛΑ-ΤΟΞΟΤΕΣ-ΣΤΕΝΑ ΝΕΣΤΟΥ- ΞΑΝΘΗ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ–ΕΚΒΟΛΕΣ ΝΕΣΤΟΥ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ.

Μετά το πλούσιο πρωινό αναχώρηση για να γνωρίσουμε το μοναδικό θέαμα του ποταμού Νέστου. Φθάνουμε στο χωριό Γαλάνη απ όπου ξεκινά το μονοπάτι πλάι στον ποταμό.   Επόμενη επίσκεψή μας είναι η πόλη της Ξάνθης.   Γεύμα  σε επιλεγμένη  ταβέρνα. Στη συνέχεια αναχώρηση για  τα Πομακοχώρια. Θα επισκεφτούμε τις Σάτρες με στάση για καφέ σε ένα παλαιό γεφύρι τον Εχίνο και την Σμίνθη.  Παίρνουμε τον δρόμο προς την Αλεξανδρούπολη και κατά την διαδρομή μας μια στάση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη λιμνοθάλασσα Πόρτο Λάγος, στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, εκεί όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος.  Φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ 16/06/19 : ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ – ΦΕΡΕΣ – ΝΑΟΣ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΑΣΟΥΣ ΔΑΔΙΑΣ – ΣΟΥΦΛΙ.

Μετά το πρωϊνό αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα του Έβρου  με τη μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, όπου βρίσκει καταφύγιο ένας μεγάλος αριθμός ειδών φυτών και ζώων.   Θα παρακολουθήσουμε προβολή video και ενημέρωση από τους αρμόδιους καθώς και περιήγηση στην παραποτάμια περιοχή.  Συνεχίζουμε  για την κωμόπολη των Φερών και  τον  Ναό της Παναγίας Κοσμοσωτήρας που κτίστηκε το 1151 – 1152 μ.Χ. από τον Σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό.   Επόμενος σταθμός μας το Εθνικό πάρκο Δάσους της Δαδιάς. Είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.  Γεύμα στο χωριό και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Συνεχίζουμε  για το Σουφλί,  όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μετάξης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ 17/06/19 :  ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το λιμάνι για να σαλπάρουμε στις 09.00 για την Σαμοθράκη. Φθάνουμε  στις 11.30 στην Καμαριώτισσα. Η περιήγησή μας ξεκινά  με τα Θέρμα όπου θα περπατήσουμε μέσα στο εντυπωσιακό φαράγγι με τα αστραφτερά νερά και τους καταρράκτες για να φθάσουμε στην Γριά Βάθρα. Επιστρέφουμε στην Καμαριώτισσα και  κατευθυνόμαστε προς το εσωτερικό του νησιού και τον Προφήτη Ηλία.  Γεύμα σε ταβέρνα με τοπικές γεύσεις  και συνεχίζουμε με την Χώρα που απέχει 6 χλμ. από το λιμάνι. Η γνωριμία μας με το νησί θα ολοκληρωθεί με επίσκεψή στο μυστηριακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης όπου τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια. Επιστροφή στο λιμάνι και απόπλους στις 18.30΄μ.μ. για την Αλεξανδρούπολη. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ 18/06/19 : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ) – ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΑΘΗΝΑ.

Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε  το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, που διατηρεί την ιστορική μνήμη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή από τα τέλη του 17ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου.  Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Κατά την διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Κομοτηνή που αποτελεί ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό.    Γευματίζουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο γνωστό για τις ανατολίτικες νοστιμιές.  Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 460,00 €/ΑΤΟΜΟ 

Διαφορά για  μονόκλινο δωμάτιο: + 125,00 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορές-περιηγήσεις  με πολυτελές πούλμαν.

Δύο Διανυκτερεύσεις με πρόγευμα- μπουφέ στο κεντρικό ξενοδοχείο AIROTEL 4* στην Καβάλα, τρείς διανυκτερεύσεις με πρόγευμα – μπουφέ στο κεντρικό ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ 4*στην Αλεξανδρούπολη.

Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο στην Καβάλα και σε τοπικές Ταβέρνες σε Ξάνθη, Δαδιά, Σαμοθράκη.

Εισιτήρια πλοίων ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας. Τοπικοί ξεναγοί. Πληροφοριακό υλικό, χάρτες, Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, Εθνικά Πάρκα και ό,τι  άλλο είναι προαιρετικό.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ:  Επειδή το ενδιαφέρον φαίνεται μεγάλο, καλείστε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.  H δήλωση θα θεωρείται οριστική όταν καταβληθεί προκαταβολή 65,00 € στο Γραφείο του Συλλόγου. Η εξόφληση θα γίνει  ένα μήνα πριν την έναρξη της εκδρομής. Για τον τρόπο  καταβολής των χρημάτων παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τη Γραμματεία μας τις ώρες 9 π.μ.-3 μ.μ.

Υπεύθυνος της εκδρομής ορίζεται  ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Γιώργος Ρούσσος (Τηλ. 6977856159).