ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

‘Εναρξη του 2ου κύκλου του “Γήρας τιμάν”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα «Γήρας τιμάν»

Δωρεάν κατ’ οίκον ανακουφιστική φροντίδα σε χρόνια πάσχοντες ηλικιωμένους

από τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος

Έναρξη του 2ου κύκλου

Τιμάμε και φροντίζουμε τα γηρατειά!

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού οι χρόνια πάσχοντες ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα και οι φροντιστές τους, είχαν έναν πολύτιμο σύμμαχο για τη φροντίδα της υγείας τους κατ’ οίκον, το πρόγραμμα «Γήρας τιμάν»!

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας που εστιάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλικιωμένων ασθενών με χρόνια νοσήματα και όσων ασχολούνται με τη φροντίδα τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και λειτουργεί συμπληρωματικά με την αγωγή από τον θεράποντα ιατρό των ηλικιωμένων, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης του ατόμου.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 1ου κύκλου του προγράμματος, από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του «Γήρας τιμάν», ο οποίος περιλαμβάνει υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι και  υπηρεσίες Τηλεϊατρικής, μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.

Το πρόγραμμα επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων χρόνια πασχόντων ασθενών και των μελών της οικογένειας που έχουν επωμιστεί τη φροντίδα τους.

Δωρεάν υπηρεσίες:

  • Ιατρονοσηλευτική υποστήριξη (ιατρική περίθαλψη, νοσηλευτικές πράξεις, καθετηριασμοί, φροντίδα ελκών, αιμοληψίες κ.ά.).
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη (συνεδρίες, ενημέρωση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, υποστήριξη οικογένειας).
  • Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη (μυϊκή ενδυνάμωση, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσικοθεραπεία κ.ά.).
  • Τηλεφωνική καθοδήγηση και στήριξη (μέριμνα για τις επιπλέον ανάγκες των ασθενών).

Σχετικά με τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ:

Δραστηριοποιούμενη από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η Νοσηλεία είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πιστοποιημένος οργανισμός, που παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας σε κόσμο που νοσεί. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο η δράση της ωφελεί πάνω από 2.000 ασθενείς και οικογένειες.

Η Νοσηλεία απευθύνεται σε ανθρώπους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δυσκολεύονται να μετακινηθούν (είτε λόγω νόσου ή λόγω ηλικίας) και παράλληλα στηρίζει και τις οικογένειές τους.

Διάρκεια προγράμματος: 01/11/2021- 30/10/2022.

Γεωγραφική  κάλυψη: Κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες:  210 2112395│ info@nosilia.org.gr  │ Media Kit