ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

2. ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ στο σπίτι

Φυσικοθεραπεία κατ’ οίκον 

Σύμφωνα με την σύγχρονη παγκόσμια βιβλιογραφία, η επιβλεπόμενη θεραπευτική άσκηση μπορεί να συνταγογραφηθεί ως θεραπεία και να επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς πολλών χρονίων παθήσεων.

Παρά το γεγονός πως τα συμπτώματα αυτών των ασθενών παρουσιάζουν σχετική ετερογένεια, μπορούν να συνοψισθούν στα εξής: πόνος, μειωμένη λειτουργικότητα, μειωμένη κινητικότητα, φόβος για πτώση, χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Αυτά ακριβώς είναι και τα συμπτώματα στα οποία μπορούμε να παρέμβουμε μέσω της φυσικοθεραπευτικής υποστήριξης του προγράμματος μας, ανακουφίζοντας έτσι δεκάδες συμπολίτες μας που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν αυτήν τους την ανάγκη.

Α. Σε ασθενείς άνω των 65 ετών

Η Νοσηλεία, μέσω του προγράμματος «Γήρας τιμάν» και στο πλαίσιο της διεπιστημονικής συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους χρονίως πάσχοντες, προσφέρει επίσης φυσικοθεραπευτική υποστήριξη.

Οι ηλικιωμένοι χρονίως πάσχοντες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιστατικών που χρήζουν φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης, όπως μυοσκελετικά, αναπνευστικά, καρδιαγγειακά και νευρολογικά.

Η παραπομπή των ηλικιωμένων ασθενών γίνεται κατόπιν της σύστασης από τον ιατρό του προγράμματος ή τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς.

Β. Σε ασθενείς έως 65 ετών 

Με αίσθημα ενσυναίσθησης για τη δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας με δυσκολία μετακίνησης και οικονομική αδυναμία ανεξαρτήτως ηλικίας και νόσου, η Νοσηλεία χάρις στην υποστήριξη του προγράμματος  “Δεσμός για τους Νέους 2021” παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον φυσικοθεραπευτικές συνεδρίες σε ασθενείς, με τα εξής βασικά κριτήρια:

-Ηλικία άνω των 18 ετών
-Δυσκολία μετακίνησης εκτός σπιτιού
-Οικονομική αδυναμία
-Διαμονή εντός της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας
-Παραπομπή/Σύσταση από θεράποντα ιατρό για φυσικοθεραπευτική παρέμβαση.

 

Η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση διακρίνεται στους κάτωθι τομείς:

-Αξιολόγηση (υποκειμενική-αντικειμενική)
-Κατάρτιση προγράμματος παρέμβασης
-Εφαρμογή προγράμματος θεραπευτικής άσκησης ή άλλων χειρισμών
-Επαναξιολόγηση
-Τροποποίηση/ολοκλήρωση προγράμματος
-Εκπαίδευση ασθενούς για αυτοδιαχείριση

Σκοποί της εκάστοτε παρέμβασης είναι η αύξηση της κινητικότητας και του εύρους τροχιάς των αρθρώσεων, η μείωση του πόνου, η βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας της ζωής του ασθενούς, η εκπαίδευση του για έλεγχο και αυτοδιαχείριση των συμπτωμάτων της νόσου, παράγοντες που δρουν συνεργιστικά στην ανακουφιστική διάσταση της φυσικοθεραπείας.

Συνδυαστικά προσφέρονται Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της Νοσηλείας.