ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Η εκδρομή μας στην Πολωνία!

Ο Σύλλογός μας είχε και εφέτος τη χαρά να διοργανώσει 7ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Πολωνία από 17 – 23 Μαΐου 2024.  Ήταν μια καλή προσπάθεια του Δ.Σ. και του συνεργαζόμενου Πρακτορείου, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δύσκολη υπόθεση η διοργάνωση αεροπορικής εκδρομής.

Το πρόγραμμά μας προέβλεπε επίσκεψη στην Κρακοβία, το Βρότσλαβ και την πρωτεύουσα Βαρσοβία. Και οι τρεις πόλεις έχουν την ομορφιά τους και την ιστορία τους. Φυσικά δεν έλειπαν από τις επισκέψεις μας τα Αλατωρυχεία που σήμερα λειτουργούν ως μουσείο και έχουν περισσότερους από 1.100.000 επισκέπτες ετησίως. Εκκλησίες, εστιατόρια, λίμνες, έργα τέχνης, αγάλματα,  αίθουσες δεξιώσεων και συναυλιών αποτελούν τα αξιοθέατα του υπόγειου αυτού χώρου, όλα λαξευμένα στο αλάτι. Στο ιστορικό Άουσβιτς,  είδαμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης  Birkenau καθώς και το μουσείο με  ντοκουμέντα από το αρχείο του στρατοπέδου.  Χώρος έντονου προβληματισμού, σκέψης και με πολλά αναπάντητα «Γιατί;»

Η απουσία του Προέδρου μας και της συζύγου του  από την εκδήλωση, για οικογενειακούς λόγους, μας δημιούργησε δυσαναπλήρωτο κενό.  Τους ευχόμαστε, όμως, να είναι υγιείς και σε επόμενες εκδρομές να βρίσκονται μαζί μας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους  φίλους του Συλλόγου που και εφέτος μας εμπιστεύθηκαν και  συμμετείχαν στην εκδρομή. Ευχόμαστε σε όλους να είναι καλά στην υγεία τους και τους βεβαιώνουμε ότι οι προσπάθειές μας για ομαδικές εκδηλώσεις δεν θα σταματήσουν. Όλοι τις χρειαζόμαστε.