ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Νέο πρόγραμμα του ΔΕΣΜΟΣ στη ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Με αίσθημα ενσυναίσθησης για τη δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας με δυσκολία μετακίνησης και οικονομική αδυναμία ανεξαρτήτως ηλικίας και νόσου, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Νοσηλεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή του ένταξη στο πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους 2021” και με την υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, να  απασχολήσει έναν φυσικοθεραπευτή για 12 μήνες.

Μέσω του νέου διευρυμένου προγράμματος φυσικοθεραπευτικής υποστήριξης, ο οργανισμός στοχεύει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης στους ασθενείς, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα βασικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα έχουν ως εξής:

  • Δυσκολία μετακίνησης εκτός σπιτιού
  • Οικονομική αδυναμία
  • Ηλικία άνω των 18 ετών
  • Διαμονή εντός της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας
  • Παραπομπή/Σύσταση από θεράποντα ιατρό για φυσικοθεραπευτική παρέμβαση.

Το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους», που φέτος διανύει τον 3ο κύκλο του, δημιουργήθηκε εν καιρώ κρίσης σαν επιστέγασμα των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων που ζουν σήμερα στην Ελλάδα και των εντυπωσιακών επιτευγμάτων που κατακτούν όταν τους δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν. Μέσα από την χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για ανέργους έως 30 ετών σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας, στόχος του είναι να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν απαραίτητη εργασιακή εμπειρία  ενώ οι ίδιοι θα ενισχύσουν με τις δεξιότητες τους τους κοινωφελείς οργανισμούς με τους οποίους θα συνεργαστούν, μεγιστοποιώντας  έτσι τον θετικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό τους αντίκτυπο.

Καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ο Δεσμός θα συνεργάζεται άμεσα και τακτικά με τους φορείς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σκοπό την παρακολούθηση της προόδου και των αποτελεσμάτων της εργασίας των εργαζομένων που θα επιλεγούν.

Η Νοσηλεία από το 2001 αποσκοπεί στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους με κινητικά και κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Ο νέος πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής της Νοσηλείας έχει σπουδάσει σε ένα από τα εκατό καλύτερα πανεπιστήμια ιατρικών σπουδών του κόσμου, είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανάγκη για τη διατήρηση της καλής υγείας δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά από την ηλικία, ειδικά εν μέσω της πανδημίας.

Ο Δεσμός αναγνώρισε τη σημαντικότητα του έργου του οργανισμού και η Νοσηλεία είναι ευγνώμων για την υποστήριξη.

 

nosilia.org.gr

desmos.org