ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Ιστορικό – Κοινωνικό Όφελος

Πότε ξεκίνησαν όλα

Το 2001, μια ομάδα εργαζομένων στο χώρο της υγείας ξεκίνησε σχεδόν αυθόρμητα να προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Λίγο αργότερα, γίναμε ο Σύλλογος Νοσηλείαμία Ανεξάρτητη Κοινωφελής Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Από τότε, πτυχιούχοι επαγγελματίες υγείας και εθελοντές συνεργάζονται μαζί μας καθημερινά, προσφέροντας φροντίδα υγείας σε όσο το δυνατόν περισσοτέρους συνανθρώπους μας μπορούν.

Γιατί ξεκίνησαν όλα

H «Νοσηλεία» ξεκίνησε τη δράση της προσφέροντας κατ’οίκον νοσηλεία σε κλινήρεις ασθενείς, δηλαδή ανθρώπους που είναι ανήμποροι να φροντίσουν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παραμελούνται και να εγκαταλείπονται στη μοίρα τους.

Κάποιες φορές τα έξοδα νοσηλείας και η ταλαιπωρία γίνονται τεράστια, επιβαρύνοντας τόσο τον ίδιο τον ασθενή και την οικογένειά του, όσο και το σύστημα υγείας.

Τα δωμάτια των νοσοκομείων είναι περιορισμένα. Έτσι, όταν δεν καταλαμβάνονται από ασθενείς με χρόνια νοσήματα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τα επείγοντα περιστατικά.

Την ίδια στιγμή, οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα μπορούν και πρέπει να βρίσκονται στην ηρεμία και τη γαλήνη του σπιτιού τους, χωρίς να κινδυνεύουν να προσβληθούν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Παράλληλα υποστηρίξουμε τις οικογένειες των ασθενών και τις εκπαιδεύσουμε στη σωστή φροντίδα του ασθενούς.

Πού είμαστε σήμερα

Έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ φροντίδα υγείας σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και συνεχίζουμε με απόλυτη συνέπεια και προσήλωση το έργο μας.

Υλοποιούμε μία σειρά από πολλά διαφορετικά προγράμματα φροντίδας υγείας, πάντα δίπλα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα προσφέρουμε δωρεάν:

Νοσηλεία στο σπίτι σε ασθενείς με καρκίνο, νευρολογικά, ψυχικά και άλλα χρόνια νοσήματα
Ψυχοκοινωνική στήριξη ασθενών, μελών της οικογένειας και φροντιστών
Εκπαίδευση των μελών της οικογένειας για τη φροντίδα του ασθενούς
Ιατρο-νοσηλευτική υποστήριξη ευπαθών ομάδων
Κοινωνική αποθήκη φαρμάκων, ορθοπεδικών βοηθημάτων και υλικών
Στήριξη μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος»
Επιστημονικές εκδηλώσεις ενημέρωσης σε θέματα υγείας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

Η «Νοσηλεία» καλύπτει μία πάγια κοινωνική ανάγκη, αυτή της συνέχισης παροχής ιατρο-νοσηλευτικών και ψυχο-κοινωνικών υπηρεσιών σε ασθενείς μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Παρέχουμε υπηρεσίες για τη συνολική φροντίδα του ασθενούς στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης του ατόμου και παράλληλα υποστηρίζουμε τα μέλη της οικογένειάς του.

 

Συμβολή στην Κοινωνική Οικονομία

Η κοινωνική οικονομία  περιλαμβάνει τους ασθενείς που δε νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο αλλά δέχθηκαν υπηρεσίες στο σπίτι.

Με δεδομένο ότι το κόστος ανά νοσοκομειακή κλίνη είναι 400-600 ευρώ/ημέρα και με το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος νοσηλείας ανά ασθενή είναι 8-10 ημέρες, αντιλαμβάνεται κανείς το συνολικό όφελος όταν οι ασθενείς αυτοί μπορούν και νοσηλεύονται στο σπίτι.

Αν συνυπολογισθούν τα έξοδα της οικογένειας ή τα χρήματα που μπορεί να μη λαμβάνουν από την εργασία τους οι συγγενείς στηρίζοντας τον πάσχοντα στο νοσοκομείο, προκύπτει σημαντική συμβολή στην κοινωνική οικονομία.