ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Παρουσίαση του βιβλίου μας “Ανακουφιστική φροντίδα & νοσηλεία στο σπίτι”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου

Ανακουφιστική φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι

10/10/22 στις 19:00 στο Σπίτι της Κύπρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, ο Σύλλογος ΝΟΣΗΛΕΙΑ και το ΜΚΣ Δεσμός θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ανακουφιστική φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α  στο Σύνταγμα.

Το βιβλίο, που στόχο έχει να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας που παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας, τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, δημιουργήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ, με την υποστήριξη του ΜΚΣ Δεσμός, διατίθεται δωρεάν και κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική έκδοση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και μέλος της Συγκλήτου ΕΚΠΑ, κ. Παύλος Μυριανθεύς και η Καθηγήτρια Συστημάτων Νοσηλευτικής Φροντίδας-Ανακουφιστικής Φροντίδας του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ κ. Ελισάβετ Πατηράκη.

Διττός ο στόχος της εκδήλωσης, καθώς εξίσου σημαντική είναι και η ανάδειξη της αξίας της κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας και νοσηλείας στον τόπο μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΝΟΣΗΛΕΙΑ κ. Ιωάννης Π. Κωνσταντινίδης και η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΜΚΣ Δεσμός κ. Λένα Παπαλεξοπούλου.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση μέσω της Υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12872


www.nosilia.org.gr

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ δραστηριοποιείται 21 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και είναι ένας πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό να προσφέρει ανακούφιση στον πόνο αλλά και στα συμπτώματα της νόσου των χρονίως πασχόντων ασθενών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κινητικές δυσκολίες. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ολιστική φροντίδα κατ’ οίκον και μέσα από τα προγράμματά της στηρίζει και τις οικογένειες των ασθενών ποικιλότροπα. Εθελοντές και Εργαζόμενοι συνθέτουν την Διεπιστημονική Ομάδα του οργανισμού, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και φυσικοθεραπευτές. Κάθε χρόνο η δράση της ωφελεί πάνω από 2.000 ασθενείς και οικογένειες.


www.desmos.org

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά, αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο ΔΕΣΜΟΣ, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.