ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Παρουσίαση βιβλίου “Ανακουφιστική φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι” | 10 Οκτωβρίου – Σπίτι της Κύπρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας για την Ανακουφιστική Φροντίδα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο ΝΟΣΗΛΕΙΑ και το ΜΚΣ Δεσμός, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ανακουφιστική φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι», στο Σπίτι της Κύπρου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, των ασθενών και των φροντιστών τους, καθώς και η ανάδειξη της αξίας της ανακουφιστικής φροντίδας για τους ασθενείς, την οικογένεια και το κράτος αλλά και η προσέλκυση εθελοντών και υποστηρικτών.

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν και κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική έκδοση στο παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3evLe4r.

Για το βιβλίο, το οποίο επιμελήθηκε το επιστημονικό προσωπικό της Νοσηλείας με την υποστήριξη του Δεσμού, μίλησαν ο Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και μέλος της Συγκλήτου ΕΚΠΑ, κ. Παύλος Μυριανθεύς και η Καθηγήτρια Συστημάτων Νοσηλευτικής Φροντίδας-Ανακουφιστικής Φροντίδας του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ κ. Ελισάβετ Πατηράκη.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αν. Υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Για τη σημασία της εκδήλωσης και το πρόγραμμα ‘Ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι’ στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε το βιβλίο, μίλησαν ο Πρόεδρος της Νοσηλείας, Δρ Ιωάννης Κωνσταντινίδης και η Αντιπρόεδρος του ΜΚΣ Δεσμός κ. Λένα Παπαλεξοπούλου.

Το παρόν έδωσαν η εκπρόσωπος του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Ελίζα Φερεκύδου, πλήθος επαγγελματιών της υγείας, εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι κοινωφελών ιδρυμάτων και εταιρειών, μέλη και φίλοι της Νοσηλείας και του Δεσμού.

Η Νοσηλεία και ο Δεσμός ευχαριστούν θερμά όσους παρευρέθηκαν και στηρίζουν διαχρονικά το έργο τους καθώς και το Σπίτι της Κύπρου και ιδιαιτέρως τον κ. Τάκη Βοΐλα για τη φιλοξενία και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στο παρακάτω σύνδεσμο:  https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12872&vod=11466_session.

www.nosilia.org.gr

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ δραστηριοποιείται 21 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και είναι ένας πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό να προσφέρει ανακούφιση στον πόνο αλλά και στα συμπτώματα της νόσου των χρονίως πασχόντων ασθενών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κινητικές δυσκολίες. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ολιστική φροντίδα κατ’ οίκον και μέσα από τα προγράμματά της στηρίζει και τις οικογένειες των ασθενών ποικιλότροπα. Εθελοντές και Εργαζόμενοι συνθέτουν την Διεπιστημονική Ομάδα του οργανισμού, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και φυσικοθεραπευτές. Κάθε χρόνο η δράση της ωφελεί πάνω από 2.000 ασθενείς και οικογένειες.

www.desmos.org

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά, αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο ΔΕΣΜΟΣ, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.