ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Πρόγραμμα e-Φροντίδα Υγείας

O COVID-19 κλόνισε σημαντικά και τον τομέα της ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης, αφού οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα δυσκολεύονταν ακόμη περισσότερο να λάβουν περίθαλψη.

Αυτή την ανάγκη «άκουσε» η Νοσηλεία και δημιούργησε το πρόγραμμα e-Φροντίδα Υγείας, ένα πρόγραμμα κατ’ οίκον ιατρικής υποστήριξης για τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς, που παρέχει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (πρόληψη, διάγνωση, παρακολούθηση, αποκατάσταση) μέσω της τηλεϊατρικής – τηλεφροντίδας.

Πώς λειτουργεί;

Διαμορφώσαμε το 1ο κινητό κλιμάκιο φροντίδας υγείας που αποτελείται από έναν (1) ιατρό παθολόγο και έναν (1) νοσηλευτή, οι οποίοι θα φέρουν ειδικό εξοπλισμό τηλεϊατρικής με ασύρματες ιατρικές συσκευές.

Παράλληλα και με τη στήριξη των εθελοντών μας, δημιουργήσαμε μία Ψηφιακή κλινική με περισσότερους από 30 ειδικούς ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι υποστηρίζουν συμβουλευτικά το πρόγραμμα e- Φροντίδα Υγείας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει 3 βήματα:
  1. Το κινητό κλιμάκιο επισκέπτεται κατ’ οίκον τον ασθενή, λαμβάνει το ιστορικό, τον εξετάζει κλινικά και πραγματοποιεί μετρήσεις με τις «έξυπνες» συσκευές.
  2. Μέσω του Vida24, του πιστοποιημένου και αξιόπιστου συστήματος τηλεμετρίας, καταγραφής και παρακολούθησης βιολογικών σημάτων και παραμέτρων υγείας, τα αποτελέσματα μεταφέρονται αυτόματα στην Ψηφιακή Κλινική και συνθέτουν τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας του ασθενή, στον οποίο έχουν πρόσβαση οι επαγγελματίες υγείας.
  3. Αφού ληφθούν υπόψη όλα τα στοιχεία, εφαρμόζεται προσωποποιημένη ιατρική και δίνεται επιπλέον η δυνατότητα για τηλεσυνεδρίες με τον ειδικό ιατρό, διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων και άυλη συνταγογράφηση.

 

Το πρόγραμμα αυτό, εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα που παρέχει στον ασθενή και την οικογένειά του, βοηθά και στην αντιμετώπιση του COVID-19.
Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει ύποπτα συμπτώματα της νόσου, με παρακολούθηση του ασθενή στο σπίτι.
Έτσι αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις στο νοσοκομείο και περιορίζεται ο κίνδυνος διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

Το πρόγραμμα e-Φροντίδα Υγείας ενισχύει τη νοσηλεία στο σπίτι ώστε ο ασθενής να προφυλάσσεται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και να αποσυμφορίζονται οι δομές και οι πόροι του συστήματος υγείας.

 

Ιδρυτικός Δωρητής προγράμματος

 

 


Δωρητής
Το πρόγραμα θα καλύψει πρωτίστως τις ανάγκες των ασθενών που διαμένουν σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και θα ξεκινήσει 1 Σεπτεμβρίου.
Ευελεπιστούμε και σε άλλους υποστηρικτές ώστε να διευρύνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών!