ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

3. ΨΥΧΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ στο σπίτι

Ψυχολογική υποστήριξη 

Η Νοσηλεία, μέσω των προγραμμάτων της και στο πλαίσιο της διεπιστημονικής συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους χρονίως πάσχοντες,  παρέχει κατ’οίκον ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς και στα μέλη της οικογενέιας που ασχολούνται με τη φροντίδα τους, προσφέροντας την ευκαιρία μιας δραστικής παρέμβασης εκεί όπου συχνά η έκταση της ψυχικής δυσφορίας καθίσταται δραματικά ανυποψίαστη.

Συγκεκριμένα, συνεδρίες, ψυχομετρικές δοκιμές καθώς και νευροψυχολογικές αξιολογήσεις που εντοπίζουν γνωστικές δυσλειτουργίες ή και σοβαρή γνωστική εξασθένηση, αποτελούν μέρος της ετερογενούς μέριμνας του προγράμματος. Επιπλέον, διενεργούνται και παρεμβάσεις νοητικής ενδυνάμωσης (ασκήσεις μνήμης, προσοχής, γλώσσας) είτε ως πρόληψη είτε ως αποκατάσταση στο πλαίσιο των μη φαρμακευτικών προσεγγίσεων για νευροεκφυλιστικά νοσήματα.

 

Κοινωνική στήριξη 

Η Νοσηλεία παρέχει και κοινωνική στήριξη σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, επιδιώκοντας να τους εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη πρόσβαση σε αγαθά, υπηρεσίες και δικαιώματα.

Υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν: Τηλεφωνική συμβουλευτική καθοδήγηση, πληροφόρηση για τις υπάρχουσες κοινωνικές παροχές και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, είδη από την Κοινωνική αποθήκη της Νοσηλείας (ορθοπεδικά βοηθήματα, υγειονομικό υλικό, φάρμακα κ.ά).

Συνδυαστικά προσφέρονται Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της Νοσηλείας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

 1. Κινητικά προβλήματα ή γενικότερη δυσκολία στην μετακίνηση λόγω χρόνιων παθήσεων.
 2. Οι ασθενείς δεν πρέπει να έχουν σοβαρές και χρόνιες ψυχιατρικές παθήσεις όπως σχιζοφρενικές ψυχώσεις, διπολική συναισθηματική διαταραχή ή βαριές ψυχοθεραπευτικές καταστάσεις.
 3. Επαρκής ικανότητα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας αφού το πρόγραμμα στηρίζεται στην ατομική ψυχοθεραπεία.
 4. Οι ασθενείς πρέπει να ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
 5.  Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η εθελοντική προσέλευση του ασθενούς.
 6. Οι ασθενείς πρέπει να είναι ενήλικες άνω των 60 ετών και εάν πρόκειται για δια ζώσης συνεδρίες,  να διαμένουν σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

 1. Να έχουν τη φροντίδα είτε μέλους της οικογένειας τους είτε ατόμου με κινητικά προβλήματα ή γενικότερη δυσκολία στην μετακίνηση λόγω χρόνιων παθήσεων άνω των 60 ετών.
 2. Τα άτομα δεν πρέπει να έχουν σοβαρές και χρόνιες ψυχιατρικές παθήσεις όπως σχιζοφρενικές ψυχώσεις, διπολική συναισθηματική διαταραχή ή βαριές ψυχοθεραπευτικές καταστάσεις ή να παίρνουν βαριά φαρμακευτική αγωγή.
 3. Επαρκής ικανότητα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας αφού το πρόγραμμα στηρίζεται στην ατομική ψυχοθεραπεία.
 4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η εθελοντική προσέλευση του φροντιστή.
 5. Οι φροντιστές πρέπει να διαμένουν σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, εάν πρόκειται για δια ζώσης συνεδρίες.

 

 


 

Νέο δωρεάν πρόγραμμα “Εν δράσει για την ψυχική υγεία” με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

 

Μάθετε περισσότερα για το νέο πρόγραμμα εδώ .