ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

5. Κοινωνική αποθήκη φαρμάκων, ορθοπεδικών βοηθημάτων και υλικών

Η φαρμακευτική περίθαλψη και η χρήση κατάλληλου υγειονομικού υλικού/βοηθημάτων είναι υψίστης σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών αλλά και των οικείων τους.

Η Νοσηλεία λειτουργεί Κοινωνική Αποθήκη Φαρμάκων, εξοπλισμού και υλικών που χρειάζονται οι ασθενείς και διευκολύνει την οικογένεια στη φροντίδα τους. Το κόστος για πολλά από τα είδη είναι αρκετά υψηλό και δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

  • Η λειτουργία της βοηθά σημαντικά τους ασθενείς που έχουν ανάγκη τέτοια είδη, αλλά αντιμετωπίζουν οικονομική αδυναμία να τα προμηθευτούν, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά εάν αφορά σε ηλικιωμένους, να εγκαταλείπονται στη μοίρα τους.
  • Επιπλέον διευκολύνει τους πολίτες που επιθυμούν να δωρίσουν είδη φροντίδας ασθενών που δε χρειάζονται πλέον.

Η «Κοινωνική Αποθήκη» μας αξιοιποιεί αυτά τα περισσευούμενα φάρμακα και είδη με σκοπό να καλυφθούν όσο περισσότεροι ασθενείς γίνεται. 

Τα είδη που μπορούν να αξιοποιηθούν είναι:

Oρθοπεδικά βοηθήματα και Νοσοκομειακά είδη όπως νοσοκομειακά κρεβάτια, αναπηρικά αμαξίδια, βοηθήματα βάδισης, γερανοί ανύψωσης ασθενών, βοηθήματα τουαλέτας και μπάνιου κ.ά.

Φάρμακα και Υγειονομικό υλικό όπως υποσέντονα, πάνες, υλικά περιποίησης κατακλίσεων και φροντίδας σώματος, ουροσυλλέκτες, ουροκαθετήρες κ,ά.

Τα είδη αυτά αξιοποιούνται κατά προτεραιότητα σε ασθενείς των προγραμμάτων μας, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.  Τα περισσευούμενα φάρμακα διατίθενται σε άλλους φορείς που λειτουργούν Κοινωνικά Φαρμακεία και διατίθενται ως επί το πλείστον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΜΚΟ Givmed.

Καλέστε μας για να ενημερώθείτε για τις διαδικασίες.