ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α Λ Β Α Ν Ι Α

 

6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Α Λ Β Α Ν Ι Α

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1. Παρασκευή  14/9/2018: ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Συγκέντρωση στα Κάτω Πατήσια (Ξενοδ. «ΞΕΝΟΦΩΝ» Αχαρνών 430) ώρα 7.00΄και αναχώρηση  για την Αλβανία με στάσεις κατά την διαδρομή. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και είσοδος στη χώρα. Διασχίζοντας τοΕξαμίλιο, φθάνουμε στο Βουθρωτό. Σε αυτή την αρχαία πόλη, θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και θα δούμε επίσης το Βαπτιστήριο του 4ου μ.Χ. αι, την Βασιλική, το Ασκληπιείο, την πύλη των λεόντων και την Ακρόπολη.  Συνεχίζοντας βλέπουμε την πόλη των Αγίων Σαράντα και ακολουθώντας την γραφική διέλευση των Δελβινοχωρίων, φθάνουμε στο Αργυρόκαστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Hotel 3* στο ιστορικό  κέντρο.

 

2. Σάββατο 15/9/2018: ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ (5o ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ) -ΔΥΡΡΑΧΙΟ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για  τον χώρο διεξαγωγής της Επιστημονικής Εκδήλωσης. (Θα δοθεί χωριστό πρόγραμμα). Εναλλακτικά θα υπάρχει ελεύθερο πρόγραμμα. Το μεσημέρι (περίπου 4 μ.μ.) αναχώρηση γιαΔΥΡΡΑΧΙΟ, μέσω Τεπελενίου και Μπεράτι. Δειπνούμε και διανυκτερεύουμε στο Δυρράχιο. Hotel  4* κεντρικό.

 

3. Κυριακή 16/9/2018: ΤΙΡΑΝΑ 

Προγευματίζουμε και επισκεπτόμαστε τα Τίρανα. Επισκεπτόμαστε τον ναό της Αναστάσεως , την πλατεία Σκεντέρμπεη με τους πεζόδρομους και τα πάρκα και το κέντρο της πόλης.  Θα γίνει προσπάθεια συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Στη συνέχεια επίσκεψη της πόλης. Τα Τίρανα, πρωτεύουσα του νέου Αλβανικού κράτους από το 1920, ξεκινούν την ιστορία τους ως ΤΕΧΡΑΝ στα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας των Βαλκανίων. Η αρχαιότερη ανακάλυψη στο κέντρο των Τιράνων υπήρξε μια Ρωμαϊκή κατοικία, που αργότερα μετατράπηκε σε μονόκλιτη εκκλησία, με ψηφιδωτό δάπεδο του 3ου αιώνα μ.Χ. Άλλα ερείπια έχουν βρεθεί κοντά σε ένα μεσαιωνικό ναό  στα ανατολικά προάστια. Νεότερες πληροφορίες μας μιλούν για κάποιο  φρούριο του Τιρκάνου ή Θεράντα που  χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 520 μ.Χ και αποτελεί μια από πρόσφατες εκδοχές  προέλευσης του ονόματος της Αλβανικής πρωτεύουσας. Ξεκούραση στο ωραίο  καφέ του κεντρικού πάρκου των Τιράνων. Μετάβαση στο ξενοδοχείο στο Δυρράχιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4. Δευτέρα 17/9/2018: ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΚΡΟΥΓΙΑ

Προγευματίζουμε και  επισκεπτόμαστε το Δυρράχιο.  Τα Βυζαντινά και Ενετικά  τείχη, οι αμυντικοί πύργοι, το ρωμαϊκό  αμφιθέατρο, το Ματσέλουμ και το εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο, είναι τα βασιικά αξιοθέατα της πόλης.. Χρόνος για ξεκούραση και τσάϊ στα ωραία καφέ της κεντρικής πλατείας. Αναχώρηση  για την   Κρούγια,την αετοφωλιά  και  γενέτειρα του εθνικού ήρωα της χώρας , του Γεωργίου Καστριώτη (Σκεντέρμπεη). Η Κρούγια υπήρξε  απόρθητο κάστρο και το μεγάλο κέντρο  αντίστασης στην εξάπλωση  των Οθωμανών – Τούρκων στα Βαλκάνια.    Το Μουσείο του Σκεντέρμπεη, το παραδοσιακό παζάρι με τα τοπικά προϊόντα και η πανοραμική θέση της Κρούγιας πάνω από τις κεντρικές κοιλάδες της Αλβανίας, προσδίδουν στην πόλη μια  ξεχωριστή θέση. (Αξίζει να ερευνήσετε την παλιά αγορά με τα χειροποίητα της Κρούγιας. Πάντα κάποια ευκαιρία  σας περιμένει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, στο Δυρράχιο, δείπνο και διανυκτέρευση.  (Αξίζει ένας περίπατος στον πεζόδρομο της προκυμαίας).

 

5. Τρίτη  18/9/2018: ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΚΟΥΜΠΗ – ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΜΟΣΧΟΠΟΛΗ – ΚΟΡΥΤΣΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Πόγραδετς, ακολουθώντας την γραφική πορεία των κοιλάδων  του Σκούμπη ποταμού. Άφιξη στην παραλίμνια  οδό  της δυτικής Αχρίδας και στο Πόγραδετς,  μια πόλη με μεγάλη ιστορική σημασία για τους Έλληνες και τα Βαλκάνια. Στάση για ξεκούραση και  συνεχίζουμε  τη Μοσχόπολη που υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και εμπορικά κέντρα  της Ευρώπης  του 16ου αιώνα. Διέθετε πληθυσμό μεγαλύτερο των  70.000 και η ακμή της προβάλλεται στα αρχοντικά , τις πολυάριθμες εκκλησίες και τις πλατείες της.  Τα βυζαντινά μνημεία που άντεξαν, η αναβίωση της πόλης αλλά και το τοπίο είναι εντυπωσιακά. Η Μοσχόπολη της Οθωμανικής περιόδου ξαναγεννιέται από τα ερείπιά  και στις μέρες μας αποτελεί μια πόλη  πρότυπο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ξενάγηση, περιήγηση και μετάβαση στην Κορυτσά όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε. Αξίζει ένας περίπατος στο κέντρο της πόλης. Hotel  3* κεντρικό.

 

6. Τετάρτη  19/9/2018: ΚΟΡΥΤΣΑ – ΑΘΗΝΑ

Προγευματίζουμε και επισκεπτόμαστε το Εθνικό Λαογραφικό μουσείο,, με το πλουσιότερο αρχείο σε όλη την Ευρώπη (περίπου 6.500 εικόνες, βυζαντινές, μεταβυζαντινές, δυτικότροπες, τοπικών σχολών και 500 άλλα αντικείμενα κλωστοϋφαντουργικών, πέτρας και μετάλλου). Μετά το μουσείο, ακολουθεί περιήγηση στον ιστορικό πυρήνα της παλιάς πετρόχτιστης πόλης. Ξεκούραση και αναχώρηση το μεσημέρι για τα σύνορα και την Αθήνα με στάσεις κατά την διαδρομή.

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 320,00 €/ΑΤΟΜΟ 

Διαφορά για  μονόκλινο δωμάτιο: + 120,00 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις με λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας.
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά  ξενοδοχεία 3* και 4*  σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή (Πρωϊνό και Δείπνο στα ξενοδοχεία).
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διόδια και φόροι διελεύσεων.
  • Ασφάλεια ταξιδιού και Φ.Π.Α.
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου.
  • Ατομικοί δημοτικοί φόροι.
  • Χρήσιμα έντυπα, ενημερωτικά φυλλάδια ταξιδιού.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια εισόδων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα ή ορισμένες επισκέψεις, μπορεί να γίνουν με διαφορετική σειρά.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ:

1.- Επειδή το ενδιαφέρον φαίνεται μεγάλο, καλείστε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας. 

2.- H δήλωση θα θεωρείται οριστική όταν καταβληθεί προκαταβολή 60,00 € στο Γραφείο του Συλλόγου. Η εξόφληση θα γίνει  ένα μήνα πριν την έναρξη της εκδρομής. Για τον τρόπο  καταβολής των χρημάτων παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τη Γραμματεία μας.

3.- Για συμμετοχή δεν χρειάζεται Διαβατήριο. Μόνο αστυνομική ταυτότητα και με λατινικά γράμματα.

4.- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματεία του Συλλόγου, τις ώρες 9 π.μ.-3 μ.μ.

 

Υπεύθυνος της εκδρομής ορίζεται  ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Γιώργος Ρούσσος (Τηλ. 6977856159).