ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

“Ανακουφιστική φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι” | Δωρεάν Εκπαιδευτική Ημερίδα στον Δήμο Αθηναίων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: “Ανακουφιστική φροντίδα  και νοσηλεία στο σπίτι”

Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης»

06.05.23 |09:00-15:00

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον Σύλλογο ΝΟΣΗΛΕΙΑ στον Τομέα της Υγείας, διοργανώνεται Εκπαιδευτική Ημερίδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενίσχυση των γνώσεων για την ανακουφιστική φροντίδα και τη νοσηλεία στο σπίτι.

Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε φροντιστές ασθενών και υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να επιτευχθεί ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ωστόσο η είσοδος θα είναι ελεύθερη και στο ευρύ κοινό.

Οι γνώσεις γύρω από το θέμα της ανακουφιστικής φροντίδας είναι υψίστης σημασίας καθώς το 95% των ασθενών με σοβαρά χρόνια νοσήματα, μπορoύν να λαμβάνουν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι. Το όφελος για τον ασθενή, την οικογένειά του και την κοινωνική οικονομία είναι πολύ σημαντικό καθώς μεταξύ άλλων επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση πόρων για το Ε.Σ.Υ., η καλύτερη αξιοποίηση των νοσοκομειακών κλινών κ.ο.κ.

Στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα 106 79), μεταξύ 9πμ και 3μμ, θα αναλυθούν τα συνήθη χρόνια νοσήματα καθώς και τα θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν στο σπίτι όπως οι πτώσεις, οι κατακλίσεις, ο πυρετός, ο βήχας κ.ά.

Στόχος είναι στο τέλος της Ημερίδας να έχουν καλυφθεί τα συνηθέστερα προβλήματα που απαντώνται κατά την περίθαλψη των ασθενών στο σπίτι.

Η Νοσηλεία είναι πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και δραστηριοποιείται από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών, με όραμα την καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις (καρκίνο, εγκεφαλικό, άνοια κ.ά) και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δε μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους είτε λόγω της νόσου ή της ηλικίας τους. Μέσα από τις δράσεις της, επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και ανακουφιστική φροντίδα στους ασθενείς που έχουν ανάγκη και να εκπαιδεύει τους ενδιαφερόμενους στην ποιοτική φροντίδα των ασθενών στο σπίτι, υποστηρίζοντας ολιστικά τις πιο ευάλωτες οικογένειες με ασθενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες: pr@nosilia.org.grwww.nosilia.org.gr | 210 211 2395

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & Media Kit ΗΜΕΡΙΔΑΣ