ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Η Νοσηλεία και το The Hellenic Initiative στις επάλξεις για τη φροντίδα των ηλικιωμένων ασθενών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νοσηλεία και το The Hellenic Initiative στις επάλξεις για τη φροντίδα των ηλικιωμένων ασθενών

 

Το πρόγραμμα «Γήρας τιμάν» συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά ώστε να τιμήσει και να φροντίσει ακόμα περισσότερους ασθενείς της Τρίτης ηλικίας! Μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 2ου κύκλου του προγράμματος, ο 3ος κύκλος έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται από τη διεπιστημονική ομάδα της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ με την υποστήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  από την 1η Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας που εστιάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες των ευπαθών ηλικιωμένων ασθενών με χρόνια νοσήματα και όσων ασχολούνται με τη φροντίδα τους. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των ηλικιωμένων χρόνια πασχόντων ασθενών αλλά και των μελών/φροντιστών της οικογένειάς τους.

Το πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά με την αγωγή που έχει δοθεί από τον θεράποντα ιατρό των ηλικιωμένων, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης του ατόμου και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι.

 Στο πλαίσιο του  προγράμματος παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Ιατρονοσηλευτική υποστήριξη (ιατρική περίθαλψη, νοσηλευτικές πράξεις, καθετηριασμοί, φροντίδα ελκών, αιμοληψίες κ.ά.).
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη (συνεδρίες, ενημέρωση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, υποστήριξη οικογένειας).
  • Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη (μυϊκή ενδυνάμωση, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσικοθεραπεία κ.ά.).
  • Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής, μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.
  • Τηλεφωνική καθοδήγηση και στήριξη (μέριμνα για τις επιπλέον ανάγκες των ασθενών).

 

Διάρκεια προγράμματος: 01/01/2024- 31/12/2024.

Γεωγραφική  κάλυψη: Κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

 

 Λίγα λόγια για τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ:

Όραμά μας: Κάθε ασθενής να λαμβάνει τη φροντίδα υγείας που χρειάζεται.

Αποστολή µαςNα αναλαμβάνουμε δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των μελών της οικογένειας τους. Σε αυτό το πλαίσιο προασπίζουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή νοσηλεία για κάθε πολίτη και εργαζόμαστε καθημερινά για τη δημιουργία ενός ολιστικού συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν σε κάθε ευάλωτο ασθενή.

Η «Νοσηλεία» είναι εθελοντικός, πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών.

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία:

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

 

Περισσότερες πληροφορίες:  210 2112395│ info@nosilia.org.gr