ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Νέο δωρεάν πρόγραμμα «Εν δράσει για την Ψυχική Υγεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέο δωρεάν πρόγραμμα «Εν δράσει για την Ψυχική Υγεία», από τη Νοσηλεία!
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη

 

Η πανδημική και η κοινωνικοοικονομική κρίση οδήγησαν σε πολλαπλασιασμό των προβλημάτων ψυχικής υγείας, καθιστώντας ακόμα πιο αναγκαία τη φροντίδα των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Με στόχο την υποστήριξη των ψυχοκοινωνικών αναγκών τους, η ομάδα της Νοσηλείας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα φροντίδας Ψυχικής Υγείας, το «Εν δράσει για την Ψυχική Υγεία».

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οίκον ψυχοκοινωνικής στήριξης σε συνανθρώπους μας, ώστε να βελτιωθεί η ψυχική υγεία τους και να αποκτήσουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει! Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στα 22 χρόνια της λειτουργίας μας δίπλα σε ασθενείς θα δράσει ως καταλύτης στην αποτελεσματική υλοποίηση του νέου μας εγχειρήματος.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 100 άτομα, με κινητικά προβλήματα και έντονη ψυχική δυσφορία ή άλλα αρνητικά συναισθήματα, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή νόσησαν βαρύτερα από Covid-19  ή μέλη της οικογένειας ως φροντιστές. Οι έμμεσα ωφελούμενοι υπολογίζονται σε ~230 άτομα (αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του).

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, αλλά και μέσω τηλε-φροντίδας, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διάρκεια προγράμματος: 15/06/2023 – 14/06/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.nosilia.org.gr | info@nosilia.org.gr | 210 2112395

 

Υλοποίηση

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ δραστηριοποιείται 22 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και είναι ένας πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό να προσφέρει ανακούφιση στον πόνο αλλά και στα συμπτώματα της νόσου των χρονίως πασχόντων ασθενών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κινητικές δυσκολίες. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ολιστική φροντίδα κατ’ οίκον και μέσα από τα προγράμματά της στηρίζει και τις οικογένειες των ασθενών ποικιλότροπα. Εθελοντές και Εργαζόμενοι συνθέτουν την Διεπιστημονική Ομάδα του οργανισμού, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και φυσικοθεραπευτές. Κάθε χρόνο η δράση της ωφελεί πάνω από 3.000 ασθενείς και οικογένειες.

www.nosilia.org.gr

 

Με την υποστήριξη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους.

Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του.

www.bodossaki.gr

Media Kit

Κριτήρια ένταξης