ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@nosilia.org.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2102112395
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συνάντηση της Νοσηλείας και της Μέριμνας με τον Βρετανό Πρέσβη Matthew Lodge

Χθες είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, στα γραφεία της Μέριμνας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος της Νοσηλείας, η Όλγα Παπαδοηλιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Noσηλείας, η Δανάη Παπαδάτου, Πρόεδρος της Μέριμνας, η Ευγενία Βαθάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μέριμνας και η Σπυριδούλα Τσαρουχά, Διοικητικά Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι της Μέριμνας, .

Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται στον τομέα της ανακουφιστικής φροντίδας και ο κ. Lodge έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο οργανισμοί, Μέριμνα και Νοσηλεία, για την παροχή ανακουφιστικής φροντίδας σε παιδιά και ενήλικες με σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Στη συζήτηση έγινε επίσης αναφορά στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με παρόχους παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας και δίκτυα αντίστοιχων υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της ανακουφιστικής φροντίδας στην Ελλάδα.

Τόσο η Δανάη Παπαδάτου, όσο και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, επεσήμαναν ότι ο νέος νόμος για την ανακουφιστική φροντίδα (που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2022) αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο ωστόσο θα παραγάγει αποτελέσματα μόνο όταν εκδοθούν οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία όλων των μερών να διατηρήσουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών με στόχο να συμβάλουν στην ενίσχυση της ανακουφιστικής φροντίδας στην Ελλάδα.